Agenda

Lenteworkshop Restorative Yoga & klankschaalmeditatie

Kalender
Yoga
Datum
zo 14-04 2024 14:00 - 15:30

Beschrijving

Om de lente helemaal te omarmen organiseren Lara Glorie en Nicolien Brzesowsky op zondagmiddag 14 april de Lenteworkshop Restorative Yoga en klankschaalmeditatie in Gezondheidscentrum De Hoef in Alkmaar. 

Combinatie Yoga en klankschalen
Yoga en klankschalen vormen een unieke combinatie. Je komt tot diepe rust in de Restorative Yoga houdingen (verzorgd door Lara Glorie) terwijl je tegelijkertijd op en om je lichaam de helende klanken en trillingen van klankschalen voelt (verzorgd door Nicolien Brzesowsky). 

Omdat ons lichaam voor 70% uit water bestaat en Restorative Yoga erop gericht is om het zenuwstelsel te kalmeren, werken de yoga houdingen en klankschalen op diep niveau door in het lichaam.

Lente: lever en galblaas(meridiaan)
Het thema is lente en dat betekent dat er aandacht wordt besteed aan de lever en galblaas, de organen en meridianen die juist in de lente aandacht kunnen gebruiken. Tijdens de workshop worden ook voetreflexpunten gebruikt om deze organen te ondersteunen. Dit gebeurt tijdens de Restorative Yoga en tijdens elke houding wordt een klankschaal op het lichaam van de deelnemers gezet. 

Restorative Yoga is voor iedereen die op een yoga mat kan liggen, je hebt geen yoga ervaring nodig. Je wordt tijdens de houdingen ondersteund met kussens en dekens om je lichaam zo comfortabel mogelijk te maken. In Restorative Yoga blijven we zo’n 20 minuten in een houding, je hebt dus alle tijd om van de klankschalen te genieten. De reden hiervoor is dat ons fysieke lichaam ongeveer 15 minuten nodig heeft om na actieve staat weer tot rust te komen.

Praktische informatie
Het maximale aantal deelnemers is 9 personen zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Tijd: inloop om 13.30 en start workshop 14:00 tot 15.30 uur. Deelname kost € 37,50.  Locatie is Gezondheidscentrum De Hoef, Cornelis Pronklaan 44, 1816 NP Alkmaar. Parkeren is gratis. Het is 11 minuten vanaf Alkmaar Station met openbaar vervoer. Aanmelden viainfo@klankschaalmassage.nl of info@nieuwzenit.nl

 

logo50dpi.png

 

Alkmaar

tel.: 06-20939413

 

info@nieuwzenit.nl

www.nieuwzenit.nl